Šifra proizvoda: RBEK00377
Dostupnost: Na stanju
14.00€

Islamofobija je vrlo frekventan pojam današnjice, no, kako nije jasno definiran, rastegljiv je i zato se može osporavati i negirati. Ipak, islamofobija postoji, snažno je zastupljena na sceni i izražava se kroz mnoštvo boja i oblika. Ova knjiga pokušava dati odgovor na to šta islamofobija jeste, a šta nije. U ovoj knjizi čitaoci mogu naći i niz studija različitih autora o tome kako se islamofobija (re)preoducira upotrebom jezika u novinskim člancima i na druge načine u SAD-u, Njemačkoj, Velikoj Britaniji i brojnim drugim državama svijeta. Knjigu čini 48 radova različitih autora, različite religijske pripadnosti, i različitih nacionalnosti i rasa – John Esposito, Abdulkerim Vakil, Cris Allen, Parvez Ahmed, Robert Lambert, Marko Atilla Hoare, Hafiz al-Mirazi i dr.
Neki od naslova su: Islamofobija je rak društva; Novi antisemitizam; Islamofobija – nova ideologija za medijsku generaciju; Korijeni islamofobijske mreže u Americi; Islamofobija i retorika američke vanjske politike; Reprodukcija islamofobije u diskursu njemačkih i holandskih novinskih članaka; Islamofobija i terorizam: zapreke kulturi mira; Islamofobični diskurs prerušen u likovnu umjetnost i književnost...
Ovo je jedna od najboljih knjiga kod nas u kojoj se tretira ovo važno pitanje. Puna je dinamike, analiza, podataka, primjera i citata, ali i argumenata i ukazivanja na grešku i lošu namjeru.

 

Extra fields
Autor Ahmet Alibašić i Muhamed Jusić
Broj stranica 858
Format B5
Korica Mehka
Godina izdanja 2014
ISBN 978 9958 0935 9 3

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: