Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00507
Dostupnost: Na stanju
12.00€

NOVE GRANICE KINESKE FILOZOFIJE je svezak koji uvodi kinesku učenost u području filozofije kroz komparativni angažman i surađivačku konverzaciju ne samo u BiH, već i širi region (ex-jugoslavenskih država), pokrivajući dosta širok spektar razdoblja i tema te koristeći niz metodoloških i teoretskih pristupa uključenih autora iz Kine, ali i svijeta. Deset renomiranih filozofa-komparativista bili su suradnici na njegovoj izradi: Bo Mou, profesor na San Josė State University, koji je ujedno i njegov ko-editor, direktor Centra za komparativnu filozofiju i urednik istoimenog internacionalnog časopisa (Journal of Comparative Philosophy); Chung-ying Cheng, profesor kineske i jedan od ‘patrijarha’ komparativne filozofije sa University of Hawai’i-Mānoa u Honolulu i urednik Journal of Chinese Philosophy; Roger T. Ames također istaknuti komparativista sa istoimenog sveučilišnog centra u Honolulu i urednik časopisa Philosophy East-West (PEW); Zvi Ben-Dor Benite sa New York University; Tu Weiming sa Sveučilišta Harvard i glavni organizator i domaćin Svjetskog kongresa filozofa u Pekingu (WCP 2018); Takahiro Nakajima sa Centra za filozofiju, Sveučilišta u Tokyju; potom dvoje kolega iz regiona: Maja Milčinski sa Sveučilišta u Ljubljani i Dušan Pajin, emeritirani profesor Univerziteta u Beogradu; te još dvojica istaknutih kineskih filozofa-komparativista: Lam Wing-keung sa Hong Kong Instituta za obrazovanje i Zhang Xianglong sa Odsjeka za filozofiju Univerziteta u Pekingu. Spoj visokih akademskih standarda i efikasnosti koje su oni unijeli u ovaj projekat nije ništa manji od izvanrednog.
Nevad KAHTERAN je redovni profesor Historije istočnih filozofija I i II i Komparativne filozofije na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Bo MOU (캉꺽) je profesor na San Josė State University, glavni i odgovorni urednik časopisa Comparative Philosophy i direktor Centra za komparativnu filozofiju istoimenog sveučilišnog centra u Kaliforniji, USA.

Extra fields
Autor Nevad Kahteran
Broj stranica 432
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2018
ISBN 9789958234729

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod:Vezani proizvodi (1)