Šifra proizvoda: RBEK00307
Dostupnost: Na stanju
5.00€

Sada kad na Fakultetu islamskih nauka, u svojstvu mentora ili člana komisija, imam priliku sudjelovati u praćenju izrade i odbrani magistarskih radova, uvjeravam se daje opravdano pristupiti štampanju ovoga magistarskog rada, odbranjenog na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u martu 1980. godine, pred komisijom koju su sačinjavali: prof. dr. Marija Đukanović (predsjednik), prof. dr. Ljubinka Rajković (mentor i član) i doc. dr. Rade Božović (član).

Pošto je izrada od mene zahtijevala da nazivno i tematski definišem oblast iz predmeta rada, da iz ukupne građe 25 godišta tematski veoma bogatih Priloga za orijentalnu filologiju, izdvojim, po različitostima razvrstam ili po srodnostima grupišem identifikovane priloge (ukupno 192 naslova), te da ih kritički prikažem u svjetlu općih historijskih i kulturoloških zbivanja, slobodan sam ukazati na činjenicu da se zanatan broj magistarskih radova, koji se pripremaju ili se očekuje da će biti pripremani na Fakultetu islamskih nauka i drugdje, u svome praktičnom realizovanju mogu podudarati s metodologijom koju sam ja primijenio u svom radu.

Nadam se da će ovaj rad, kao odgovarajući uzorak, odštampan moći korisno služiti kandidatima koji će u predmetu magistarskog rada imati tematsku ili autorsku zaokruženost priloga iz pretpostavljenog zbira godišta raznih bosanskohercegovačkih i drugih publikacija, na čijim stranicama su obrađivana pitanja iz islamskih nauka i bošnjačke kulturne baštine.

Extra fields
Autor Mehmed Kico
Broj stranica 152
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2011
ISBN 978-9958-23-279-4

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: