Šifra proizvoda: RBEK00202
Dostupnost: Na stanju
5.00€

Ovo je treća knjiga Selmana Selhanovića, istaknutog publiciste i novinara "Pre­poroda" u seriji pod zajedničkim naslovom "Bošnjački odgovori". Knjigu čini šesnaest intervjua sa ljudima iz bošnjačkoga korpusa, koji su na ovaj ili onaj način aktuelni na društvenoj sceni i koji svojim djelovanjem vrše značajniji utjecaj na društvena događanja i poimanja stvari na ovim prostorima.

Intervjui su objavljivani dijelom u "Preporodu" a dijelom u "Novim horizon­tima". Intervjuirani su: Ahmet Aličić, Dželal Imamović, Džemal Salihspahić, Isnam Taljić, Džihan Bukvić, Enver Demirović, Adamir Jerković, Ibrahim Bušatlija, Esad Zgodić, Nedžad Grabus, Fatmir Alispahić, Asmir Kujović, Salih Jalimam, Safet Bandžović, Muhamed Filipović i MuamerZukorlić.

Odgovori aktera ove knjige na svoj način oslikavaju stanje duha unutar bošnjačkog naroda u ovom vremenu, izazove i dileme s kojima se taj narod suočava, njegovo razumijevanje postojeće situacije te ono za šta vezuje svoja nadanja u pogledu budućnosti, pa će tako knjiga, kako je to kazao Mirsad Sinanović, jedan od njezinih recenzenata, u budućnosti imati "praktičnu upotrebu za historičare, politologe, sociologe, komunikologe, psihoanalitičare, kulturne radnike, finansijske stručnjake, orijentaliste..."

S obzirom na činjenicu da su prethodne dvije knjige iz ove serije imale velikog odjeka u javnosti, da su im tiraži raspro­dati u vrlo kratkim vremenima, autor je odlučio poraditi i na četvrtoj knjizi - intervjuirati Bošnjakinje koje se nalaze na istaknutim društvenim pozicijama, čime će ova serija, na neki način, biti zaokružena.

Extra fields
Autor Selman Selhanović
Broj stranica 205
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2007
ISBN 978 9958 23 207 7

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: