Šifra proizvoda: RBEK00211
Dostupnost: Na stanju
4.00€

U posljednje vrijeme islam je izložen zajedljivom napadu čija je osnova daje on novi neprijatelj protiv koga se treba boriti, nakon što je poražen komunizam. Oni kojima je to cilj koriste neke nenormalne postupke neznatnih pojedinaca muslimana pokušavajući da te njihove postupke uopće i primijene na oko milijardu čestitih muslimana koji žive na raznim krajevima Zemlje.

Istina islama je potpuno svijetla. Ona je u svojoj jasnoći kao Sunce, pa i pored toga, ima i takvih koji zatvaraju svoje oči pred tom svijetlom činjenicom i pokušavaju zatvoriti oči i drugih. Ova knjiga je upućena i jednim i drugim. Ona je jednostavna i sjajne, jake očitosti u svom značenju.

Prvo, zato što nudi kompleksno razumijevanje islama uz oslanjanje na njegove glavne izvore, Kur’an i Sunnet Poslanika, i isticanje osnovnih njegovih značajki u oblastima: vjerovanja, ibadeta, etike i zakona (šeriata).

Ovim se objašnjava stvarna slika islama da bi se mogle s lahkoćom spoznati lažne slike koje neki šire o islamu.

Drugo - a to je glavni cilj ove knjige - da odbaci najvažnije izazvane prigovore protiv islama, ranije i u ovo naše vrijeme, nakon što su ovi prigovori sabrani na ovaj način po prvi put naučnim stilom koji se zasniva na jasnom dokazu i stavlja u ruke savremenom muslimanu potrebne instrumente da brani svoju vjeru od različitih izmišljotina.

uskoro

Extra fields
Autor Hamid Tahir; preveo: Omer Nakičević
Broj stranica 120
Format B5
Korica Mehka
Godina izdanja 2004
ISBN 9958 622 48 3

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: