Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00547
Dostupnost: Na stanju
7.67€

Odnosi s javnošću su komunikacijski kanal vlasti, kompanije, ustanove kulture, univerziteta i sl. s javnošću. Tim kanalom se obraćaju javnosti, upoznaju je sa svojim aktivnostima i nastoje steći njenu podršku za ostvarenje svojih ciljeva. Odnosi s javnošću su sve zastupljeniji i u radu vjerskih organizacija i institucija, te je i Islamska zajednica u BiH, kao snažan i utjecajan društveni faktor sa širokom lepezom aktivnosti, pribjegla ovoj vrsti komunikacije s društvenim auditorijem, istovremeno zadržavajući i tradicionalne metode, koje podrazumijevaju komunikaciju „licem u lice“ sa vjernicima.

Knjiga Ekrema Tucakovića prva je knjiga koja se kod nas primarno bavi ovim važnim pitanjem – pitanjem odnosa s javnošću Islamske zajednice u BiH. Podijeljena je u sedam poglavljaq: 1. Odnosi s javnošću: definicija, područje bavljenja, historija; 2. Odnosi s javnošću u vjerskim zajednicama i crkvama; 3. Komunikološki aspekti islama; 4. Cilj i misija Islamske zajednice; 5. Vrste i odlike javnosti Islamske zajednice; 6. Rad s javnostima radi ostvarenja cilja Islamske zajednice; 7. Etika odnosa s javnošću Islamske zajednice.

Knjiga je nastala kao rezultat autorovog istzraživanja uloge odnosa s javnošću u kontekstu ukupne komunikacije Islamske zajednice radi ostvarenja svoje misije i cilja, sagledavajući ovu problematiku prvenstveno s pozicije islamskih principa i interesa muslimana i Islamske zajednice.

Extra fields
Autor Ekrem Tucaković
Broj stranica 291
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2018
ISBN 9789958234798

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: