Šifra proizvoda: RBEK00145
Dostupnost: Na stanju
20.00€

Osam godina nakon užasnog stradanja Bošnjaka Srebre­nice, a u povodu otvaranja Memorijalnog centra u Potočari-; ma 20. septembra 2003., El-Kalem - izdavački centar Rijase-i ta Islamske zajednice u BiH i Institut za istraživanje zločina; protiv čovječnosti i međunarodnog prava iz Sarajeva, doma­ćoj i međunarodnoj javnosti stavlja na uvid dio patnje, ze­bnje i straha koje su djeca Podrinja po dolasku u Tuzlu - luku spasa - izrazila svojim crtežima i pisanim radovima neposredno poslije golgote koju su prošla.

Knjiga “Ruže izgorjele” dobila je naziv po crtežu jedne od sudionica te drame koja je, ispod nacrtanih uve- hlih ruža napisala: ruže izgorjele!

Ovo je izuzetno potresna knjiga svjedočenja djece Podrinja koja su preživjela masovna ubistva, koncentraci­one logore, zatočeništva, progone, glad, strah... Svjedočenja je zabilježila Amira Delić, koja je u to vrijeme ra­dila u prihvatnom centru u Tuzli i koja je najizravnije bila uključena u rad s tom djecom.

Knjiga sadrži crteže, fotografije i pisana svjedočenja djece. Uporedo sa bosanskim originalom dat je i prije­vod na engleskom jeziku.

Extra fields
Autor Amira Delič
Broj stranica 239
Format A4
Korica Tvrda
Godina izdanja 2003
ISBN 9958 23 147 6

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: