Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00494
Dostupnost: Na stanju
10.20€

Muhammed Asad je istaknuti muslimanski mislilac dvadesetoga stoljeća. Njegovo impresivno obrazovanje, lucidan um i duboka uronjenost u objavljene sadržaje islama, te posvećenost u istraživanju tih sadržaja rezultirali su izvanrednim intelektualnim ostvarenjima, respektiranim širom svijeta. Na našu sreću, zahvaljujući ponajviše naporima rhm. Hilme Ćerimovića, a evo sada i dr. Džemaludina Latića, sva Asadova djela pretočena su i u bosanski jezik. Njegove ideje već su imale, a zahvaljujući svojoj snazi i privlačnosti imat će i u budućnosti, velikog utjecaja na domaću islamsku misao.
U ovoj knjizi, koja predstavlja njegov rad i misao između 1940. I 1987. godine Asad se bavi islamskom i zapadnom civilizacijom i islamskim zakonodavstvom. On je islamski vjerozakon interpretirao bez fanatizma, otkrivajući njegove duboko humane, racionalne i duhovne aspekte, ukazujući na njegovu superiornost nad bilo čime što je nastalo kao produkt čisto ljudskog mišljenja. Činio je to na jednostavan, svima razumljiv, i istovremeno intelektualan način, što je odlika svih velikih mudraca, drevnih i današnjih.
Knjiga Šeri’at – islamsko zakonodavstvo nudi primjerene odgovore na mnoga pitanja koja se danas postavljaju o ovoj temi, iznutra i izvana, ali govori i o vremenu promjena, o muslimanskom preporodu, o islamskoj civilizaciji i Šeri’atu, o novom razvoju, o islamu i duhu našeg vremena, o odgovorima koje nudi islam...

Extra fields
Autor Muhammed Asad
Broj stranica 224
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2017
ISBN 978 9958 23 454 5

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: