Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00501
Dostupnost: Na stanju
10.20€

Knjiga Svjetla i tmine na lahak i jednostavan način govori o brojnim aktuelnim temama, kao što su: Kur'an, Sunnet, mezhebi, gajb, Hidžra, novotarija, oholost, zulum, sumnje, znanje, lijepo ponašanje... U elaboraciji ovih i drugih tema autor izbjegava visoki, stručni i akademski jezik, i obraća se na jednostavnom bosanskom jeziku, razumljivom svakom čitaocu. U nizu brojnih pristupa islamu u današnje vrijeme, Fatić se ovdje opredijelio za onaj najprimjereniji: za umjereni, lišen dosade i ispraznog govora. Iako su mnoge teme o kojima on govori u ovoj knjizi više puta tretirane u našoj publicistici, one se ovdje interpretiraju na inovativan, svjež i aktuelan način.
Knjiga sadrži ukupno 24 rada. Neki od naslova su: Sunnet – komentar Kur'ana i života; Vjerovanje u gajb; Tmine smutnji; Život u pobožnosti; Svetost ugovora; I dobro i zlo su iskušenje; Odgajanje duše; Futuvvet – moralna blistavost; Između straha i nade.
Autor knjige je profesor na Fakultetu islamskih nauka. U svakom pojedinom radu prepoznaje se njegova učenost, upućenost u temu o kojoj piše, ozbiljnost u pristupu. Čitaoci ovdje mogu naći sasvim zadovoljavajuć, kredibilan odgovor na mnoga pitanja iznutra islamskog pogleda na svijet. Ono što se, nerijetko, zna tek u načelu sa ovom knjigom se zna – sa argumentom.

Extra fields
Autor Almir Fatić
Broj stranica 225
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2017
ISBN 978 9958 23 463 7

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: