Šifra proizvoda: RBEK00222
Dostupnost: Na stanju
12.00€

(Autor: Omer Begić; format: A4; br. str.: 603; mehki povez)


 

Autor je dugogodišnji imam (Rogatica, Sarajevo) i rado slušan vaiz. Ova zbirka njegovih hutbi nastajala je dugi niz godina i, po našoj procjeni, do sada je najuspješnija zbirka te vrste na našim prostorima.

Zbirka je podijeljena na pet tematskih cjelina: Akaid, Ibadat, Ahlak (vrijednosti), Ahlak (poroci) i Historija islama; sadrži ukupno 133 hutbe. Ono što je čini posebno vrijednom jeste činjenica da se autor potrudio da, pored naznačavanja svakog kur’anskog ajeta koji navodi u izvornom obliku i u prijevodu, navodi i veliki broj hadisa (također na arapskom i u prijevodu na bosanski), njihovu kategoriju, te zbirku u kojoj su zabilježeni, tako daje knjiga vrlo pogodna za upotrebu i sigurno će predstavljati veliku olakšicu i pomoć imamima na našim širim prostorima, kao i u dijaspori.

Osim imama, zbirka je, budući da nudi čitav spektar informacija o učenjima islama, pogodna i za sve one koji, iz bilo kojih razloga, ne prisustvuju klanjanju džuma-namaza, kao i za žene koje, obično, tada nisu u džamijama.

Extra fields
Autor Omer Begić
Broj stranica 623
Format B5
Korica Tvrda
Godina izdanja 2005
ISBN 9958 23 183 2

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: