Šifra proizvoda: RBEK00329
Dostupnost: Na stanju
8.00€

Danas, kada se u svijetu situacija sve više usložnjava, a snage desnice zadobivaju sve više simpatizera, svaki pokušaj da se među pripadnicima različitih religijskih usmjerenja uspostavi ili učvrsti prijateljski kontakt vrijedan je hvale.

Knjigu Izgradnja boljih mostova saradnje zapravo čine izlaganja podnesena na četvrtom seminaru„Building Bridges" (Izgradnja mostova), održanog u Sarajevu od 15-18. maja 2005. godine. Seminar je održan pod naslovom: Muslimani i kršćani i zajedničko dobro. Izlagači su nastojali odgovoriti na nekoliko pitanja: 1. Kako da stignemo do građanskesfere kao vjernici, sa vlastitim vjerovanjima, i kao građani u izmiješanom društvu; 2. Sta je to u našim'religijama što nas motivira da tragamo za zajedničkim dobrom i 3. Kako da odgovorimo na aktuelni nered u našem svijetu u svjetlu vizije božanske svrhe koju smo primili.
Knjiga je podijeljena u tri tematska bloka koja ukupno sadrže petnaest izlaganja domaćih i stranih učesnika. Tematski blokovi su naslovljeni sa: „Vjernici i građani" ,,U potrazi za zajedničkim dobrom" i „Zajednička briga za zajednički svijet". Učesnici na Seminaru bili su: Michael Ipgrave, Maleiha Malik, Mishael Nazir Ali, Mato Zovkić, Bogdan Lubardić, Zaki Badavvi, Tarik Ramadan, John Langan, Fikret Karćić, Vladimir Cirić, Mo- hammad Hashim Kamali, John Azumah, Rowan Williams Timothy J. Winter, Ellen F. Daviš i Aref Ali Nayed.
Zaključni tekst, naslovljen sa: „Izgradnja mostova saradnje u Bosni i Hercegovini", napisao je Michael Ipgrave, koji je i urednik engleskog izdanja ove knjige.

Extra fields
Autor Grupa autora
Broj stranica 212
Format A5
Korica Mehka
Godina izdanja 2011
ISBN 978 9958 23 297 8

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: