Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00454
Dostupnost: Na stanju
7.67€

Ovo je peto izdanje ove knjige, koja ne prestaje plijeniti naše čitateljstvo. Muhammed Asad je poznat našoj javnosti, njegova djela su, bez izuzetka, rado čitana na ovim prostorima, i jednako utjecajna, ali Put u Meku je daleko najpopularnija. U ovoj knjizi autor govori o jednom svijetu s kojim se neposredno suočio, kojim je krstario i unutar kojeg je proživio mnoge godine, a kojeg više nema... Djelo je autobiografske naravi, ali iznimno zanimljivo, s brojnim fascinirajućim opisima predjela i života ljudi na Arabijskom poluotoku dvadesetih godina dvadesetog vijeka, s mnoštvom lucidnih zapažanja, uzbudljivih razgovora, susreta i događaja.

Put u Meku je, zapravo, autorov put u islam – u koji je došao, kojim se oduševio i u kome je ostao iskreno i -  zauvijek.

Knjiga predstavlja uzbudljivo štivo, koje oplemenjuje um, ushićuje srce i pobuđuje nostalgiju za izgubljenim vrijednostima za kojima svi žale. Stoga, može biti doživljena kao dobar, produhovljen i interesantan prijatelj, s kojim je vrijedilo družiti se.

Extra fields
Autor Muhammed Asad
Broj stranica 375
Format B5
Korica Mehka
Godina izdanja 2016
ISBN 978 9958 23 436 1

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: