Brend: El-Kalem
Šifra proizvoda: RBEK00602
Dostupnost: Na stanju
10.23€

Autorica dr. Zehra Alispahić napisala je odličnu studiju, njezina knjiga donijela je, u pravom obilju od preko stotinu primjera, temeljite analize i objašnjenja arapskog jezika Kurʼāna i to specifično na područjima odnosa koji se dinamički stvaraju između glagola i prijedloga kroz cijeli tekst Kurʼāna. U ovom svom naučnom istraživanju dr. Zehra Alispahić pokazala je da se značenje glagola u Kurʼānu, u najvećem broju primjera, određuje pomoću prijedloga koji stoje uz, ili prate, dotični glagol. Ovim je dr. Zehra Alispahić pokazala, na jednom širokom području, intencionalnost glagola i prijedloga u govoru, odnosno jeziku Kurʼāna...
Ovo je prvi put da u našem jeziku imamo studiozno obrađenu semantiku mnogih glagola koji s prijedlozima grade vremenske, prostorne, kauzalne... odnose i, na taj način, proizvode posljedice koje se ogledaju u relevantnom shvatanju štiva Kurʼāna.
(Prof. dr. Enes Karić)
* * *
Rukopis Semantička obzorja prijedloga i glagola u Kur’anu predstavlja značajan doprinos potpunijem razumijevanju nekih od najzahtjevnijih segmenata gramatike arapskog jezika, te ispunjava sve kriterije da bude ocijenjen kao znanstveno štivo.
(Prof. dr. Amrudin Hajrić)

Extra fields
Autor Zehra Alispahić
Broj stranica 213
Format B5
Korica Mehka
Godina izdanja 2019
ISBN 9789958235306

Napiši recenziju

Ime:


Vaša recenzija: Napomena: HTML nije preveden!

Rejting: Loše           Dobro

Prepišite cod u prostor ispod: